No es la primera vez que pongo aquí una receta de rollitos, pero son una opción muy variada y que permite un montón de combinaciones. En este caso, reciclando la parte verde de las cebolletas, esa que por lo general no se utiliza para nada. No solo da un sabor muy suave, sino que es muy tierna y refrescante, y contribuye a aportar ligereza a la carne.
INGREDIENTES
- 250g carne picada de cerdo
- 3 cebolletas (la parte verde)
- 1 diente de ajo
- 1/4 cucharadita de jengibre fresco
- 1 cucharada de salsa Hoisin
- 1 cucharada de salsa de soja
- Hojas de papel de arroz (dependerá del tamaño que hagais los rollitos)
- Agua
- Pimienta negra
- Salsa para acompañar:
- Salsa de soja
- Vinagre
- Sriracha u otro picante (opcional)
Pelar el ajo y cortar la parte verde de las cebolletas (elegid, cuando las compréis, unas que estén bien frescas). Lavadlas para aseguraros que no queda nada de tierra y picadlas bien, junto con el ajo. En una sartén, agregad un par de cucharadas de aceite y añadid las cebolletas picadas y el ajo para que se empiecen a hacer. Tapad la sartén, cocinad a fuego medio, y removed de vez en cuando hasta que estén blanditas. Añadid la carne picada, el jengibre, la pimienta y, cuando la carne esté hecha, la salsa de soja y la hoisin. Removed todo, retirar del fuego y dejar que se enfrie.
Cuando la carne esté templada, id mojando hoja a hoja de papel de arroz (por ambos lados) y colocadlas sobre una superficie limpia y plana, sin que se toquen entre ellas. Cuando modifiquen la textura, de crujiente y friable a blandita y flexible, colocad una cucharada sopera (o más, en función de cómo de grandes los querais hacer) de la carne picada con la cebolleta en un lado de la hoja. Para que no se salga el contenido, doblad la parte inferior sobre la mezcla, los laterales sobre ello (hacia el centro) y enrollar hasta hacer un paquetito.
Colocad en una vaporera con un poco de agua y cocinad hasta que la masa modifique el color a más blanquecina.
Servidlos calentitos con salsa para acompañar.
¡Que aproveche!
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It's not the first rice paper roll recipe I've posted, but it's a very versatile option and you can make a lot of combinations with it. In this case, recycling the green part of spring onions, that we usually throw away. I doesn't just give a mild flavor, but it adds a refreshing and soft one, and contributes adding juiciness to the meat.
INGREDIENTS
- 250g minced pork meat
- 3 spring onion (the green part)
- 1 garlic clove
- 1/4 teaspoon of fresh ginger
- 1 tablespoon of Hoisin sauce
- 1 tablespoon of soy sauce
- Rice paper (the number of sheets will depend on the size you make them)
- Water
- Black pepper
- For the sauce:
- Soy sauce
- Vinegar
- Sriracha or other hot sauce (optional)
Peel the garlic, cut the green part of the spring onions (when you go shopping choose the ones that look more fresh). Rinse and finely chop them, and chop the garlic too. In a pan, add a couple of oil tablespoons, the spring onions and garlic, and cover them with a lid. Cook to medium heat, stirring until they are soft. Add the meat, ginger, pepper and, once the meat is cooked, add the Hoisin and soy sauce. Mix everything, take it out of the fire and let it cool.
Once the meat has cooled down, wet the rice paper (on both sides) and place them on a clean and flat surface, avoiding contact between them. Once the texture of the rice paper has changed, it should pass from hard and friable to soft and flexible, place a tablespoon (or more, depending on how big you want the rolls to be) of the meat mix on one of the sides of the sheet. To avoid the content from falling out, fold the sheet over the meat and the sides (to the middle) over the meat, and roll.
Place the rolls in the steamer with some water and cook until the rice paper slightly modifies color to a whiter one.
Serve hot and with the sauce to dip them.
Enjoy!
Once the meat has cooled down, wet the rice paper (on both sides) and place them on a clean and flat surface, avoiding contact between them. Once the texture of the rice paper has changed, it should pass from hard and friable to soft and flexible, place a tablespoon (or more, depending on how big you want the rolls to be) of the meat mix on one of the sides of the sheet. To avoid the content from falling out, fold the sheet over the meat and the sides (to the middle) over the meat, and roll.
Place the rolls in the steamer with some water and cook until the rice paper slightly modifies color to a whiter one.
Serve hot and with the sauce to dip them.
Enjoy!
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