jueves, 15 de marzo de 2012

Crema de calabacín con menta/ Courgette and mint soup

¿Qué mejor para celebrar este sábado 17 San Patricio que una receta en la que predomina el verde? Rápida de hacer y que supone una pequeña variante sobre la clásica crema de calabacín. La menta le da un toque refrescante y original, al mismo tiempo que permite tomar la crema tanto caliente como fría o templada.

INGREDIENTES (para 4)
  • 2 y medio calabacines medianos
  • 1 patata pequeña
  • 2 cucharadas de aceite de oliva
  • 2 quesitos (opcional)
  • 1 cubito de avecrem
  • 6 hojas de menta
  • Agua

Lavad bien los calabacines, pelad la patata y cortadlos en trozos medianos. En una cazuela poned el aceite a calentar. Echad el calabacín y la patata y rehogadlo hasta que empiece a tomar un color doradito todo. Añadid el cubito de avecrem y agua hasta un poco antes de cubrirlos. Cocer durante 20 minutos en la cazuela o 10 si lo hacéis en olla. Añadid los 2 quesitos y las hojas de mentas y triturad con la batidora. Listo para comer :). Ah, y se songela bastante bien, así que podéis hacer de sobra y guardadlo en el congelador.
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What better recipe for celebrating this Saturday Saint Patrick's day than one where green is the main colour? Quick and easy, it is a slight variation to the classic courgette soup. Mint gives a fresh and original touch at the same time that it gives you the opportunity of serving it hot, warm or cold.

INGREDIENTS (Serves 4)
  • 2  1/2 medium size courgettes
  • 1 small potato
  • 2 tablespoons of olive oil
  • 2 wedges of Creamy Swiss cheese (optional)
  • 1 stock cube
  • 6 mint leaves
  • Water
Clean the courgettes, peal the potato and cut them in small pieces. Heat the olive oil in a pot and add the courgette and potato. Cook until it starts to have a golden colour. Add the stock cube and water just a bit before covering the vegetables. Cook for 20 minutes in a regular pot or for 10 in a pressure cooker. Once cooked, add the cream cheese and mint leaves and blend. Ready to eat :)
Ah, and it survives quite fine to freezing, so if you've got spare you can freeze it for another day.

1 comentario:

the rabbit dijo...

Great Rita! I like the color. And in general I love soups so much.
And yes, try the carrot soup with roasted pine nuts. It´s really delicious.